HUNDENE

 

Border Colliene i Kennel Akersborg

Nap Lyn

Nedenfor her kan du lese mer om hundene i Kennel Akersborg:

MAICO

Akersborg Maico. Etter Lyn/Hemp. Født 2005

Det var på NM i Rosendal i 2004 at ideen om å parre Lyn med Hemp kom til live. Hemp ble nr 3 det NM. Da kombinasjonen ble en realitet bestemte jeg meg for å holde igjen 3 valper i det kullet, hvorav 2 tisper og en hannhund som fikk navnet Maico. Både Maico og Fame i dette kullet var veldig lovende.

Da Maico startet å gjete hadde han spesielt god avstand, veldig lett å trene, og ikke minst lydig. Trente frem han, tok prøva da han var 7 mnd. Men møtte litt veggen den påfølgende vinteren og han ble lånt til min far som arbeidshund den sommeren etter. Da jeg tok han tilbake på høsten var det virkelig knallbra og siden den gangen har det bare gått en vei.

Litt usikker på årstall men tror det var på Norgesserie prøve i Oppland i 2007 at det store gjennombruddet kom med 2 plass begge dager. Da ble han også nr 3  NM.

Etter det har det vært en strålende reise med denne fantastiske hunden hvor han blant annet han har vunnet to Europamesterskap, 3 Norgesmesterskap, 2 Nordisk mester titler og ett ukjent antall andre flotte plasseringer.

Som type hund har han ett voldsomt trykk, noe som henger igjen etter bestefaren hans Nap. Samtidig er han veldig lydhør, har flotte utganger som igjen har gjort at han har vært svært god i dobbelhentfinaler. Dette er en egenskap som jeg ikke kan si å ha sett i så mange andre hunder, så dette er noe unikt som jeg er livredd for å miste. Gjennomført snill hund på alle mulige måter, smart. Vi pleier å si at han har ett glimt i øyet! I sine yngre dager pleide han å hjelpe Karen å passe valpekull. Når de små viltre løp overalt, var han der og hentet de varsomt tilbake og satte de ned ved føttene hennes. Det orker han ikke lengre nå som han går mot pensjonistenes rekker, men det sier så mye om hvilken personlighet det er i denne hunden.

Som arbeidshund har han vært helt fantastisk og det var med stor sorg at min far leverte han tilbake igjen. Han har dårlig hørsel og Maico var til stor hjelp ved å lete sau for han.  Alltid til å stole på, kunne sendes på kilometeren for han kom alltid riktig frem og tilbake med alle sauer. Ga seg aldri!

Når det gjelder avl er det en ting jeg ønsker å trekke frem. Da jeg stod på Nordisk Nursery i Danmark stod jeg med innkjøpt unghund selv, mens flere av deltagerene hadde Maico avkom som følgelig var mye bedre enn min innkjøpte. Det var en vekker og jeg skjønte at jeg måtte satse på de genene jeg selv hadde. Maico har hatt veldig mange avkom på NM de sisten årene, og på 2014 landslaget var det flere avkom i tillegg til han selv. I tillegg er det veldig mange som får til brukshunder av avkommene hans. Nå er han 10 år og det går mot slutten. Dette har gjort at jeg har beholdt mange avkom selv etter han de siste årene, flere unghunder er på vei.

Maico er en meget spesiell hund og han vil alltid ha en egen plass i hjertet hos oss på Knivebakken.

Jaran


FIBULA

Akersborg Fibula. Etter Nell/Pyro. Født 2012
Som hund er Fibula meget trivlig å ha med uansett om det er jobb som skal utføres eller konkurranser. Hennes sterke side er dyrehåndtering. Hun kan presist styre en flokk med sau fra god avstand, noe som gjør at sauen blir rolig og enkel. Hun har også en enorm fremdrift som gjør henne til en hund med masse trykk. Hun biter sjeldent, liker å trykke sauen baklengs hvis det må til. Som de fleste Pyro avkom har hun et fint hent og vil nok bli god på dobbelt hent. Fibula er uten tvil Maicos arvtaker. Fibula har flere interessante hunder i stamtavlen. Pyro er kjent fra før som avkom etter Maico, se under omtale av Pyro. Hennes mor Nell er avkom ifra Moel Tess (Lucy) som er helsøster til Moel Nap. Se stamme Moel Nap. Faren til Nell var etter Slip som Jon Sand kjøpte fra Bobby Henderson. Slip ble norgesmester og deltok flere ganger på Scottish National. Nells far er Moss til Jon Sand som vant NM to ganger og var mange år i norgeseliten. Som toåring har hun allerede vunnet to Nordisk Nursery mesterskap, blitt Norsk Nursery mester og kvalifisert seg til norgesseriefinalen to ganger. Fibula begynner i en alder av to år å vise stabilitet, så hun blir en topphund når hun slipper til. Hun sikter seg inn på VM i 2017.


PYRO

Akersborg Pyro. Etter Sky/Maico. Født 2009.
Pyro ble kjøpt igjen fra vår gode venn Anita Finckenhagen i august 2014. Pyro er på mange måter lik sin far, veldig god dyrefølelse og dyrehåndtering, naturlig utgang. Han er lettstyrt og lydhør. Vi begynner å se avkommene hans vokse til nå og vi er godt fornøyd. 
Han har deltatt i Norgesserien i høst, og vant den ene prøven på Løten.

 


BEA

Akersborg Bea. Etter x/Maico. Født 200x. 

Bea har vært ett unikum fra dag en da jeg begynte å trene henne. Hun stilte i klasse  10 mnd  gammel, pallplass i NM på Alvdal i 2012. Samme år var hun på pallen i Norgesserien før hun hadde rekt å bli 2 år. Hun har vunnet Europeisk Nursery 2 ganger, pallplass i NM på Voss 2013. Høydepunktet var hennes 4 plass i VM 2014!

Som arbeidshund er hun helt spesiell, hun har en motor og utholdenhet som få besitter. Sanke villsau i tett skogsterreng er hun rå på. Og for de som ikke har prøvd det, så må det sies at det ikke er noe for nybegynnere. Bea er meget pålitelig, alltid der!

Av egenskaper har hun gode utganger, elsker å parrere sau, stilig, kjapp og ikke minst presis. Flytter alt av sau, gir seg aldri. Naturligvis har hun da i sine yngre dager vært litt heit og kanskje litt røff i kantene, men nå synes jeg virkelig ting begynner å falle på plass. Akkurat like snill og trivelig som sin far. Når jeg tenker tilbake er det mye likt mellom Bea og hennes bestemor Lyn.

En hund for fremtiden, ser virkelig frem til fortsettelsen!

Jaran


AMY

Amy

Bailights Amy. Født 2009.
Amy kom til Knivebakken i juni 2013. Hun hadde en del erfaring fra før, men det var langt over forventning at vi påfølgende høst skulle komme til finalen i NM og inn på det norske landslaget for Gjeterhund. I 2014 kunne vi da representere Norge under VM for Gjeterhund i Skotland, ett minne for livet.
Amy er en svært lojal dame, fin utgang, vinkler godt og fører dyra på en veldig god måte. Hun er lydhør, og meget god på å spore sau i utmark.


EDDIE

That Will Do Eddie. Etter Jock/Lass. Født 2005.
That will do Eddie kjøpte Jaran i august 2006. Registrert ISDS277760. Opdrettet av Kim og Nicolay Hansen i Danmark.

 


FAN

FAN NO54640/12. Født 25.04.12.
Etter Jim og Henry Alvseikes Rhina. Rhina er etter Maico.
Fan er meget avbalansert og snill. Hun har fine, naturlige utganger og god dyrefølelse. Meget letthåndterlig og samarbeidsvillig. Til daglig står hun på for hos Hans Dramdal og der får hun jobbe med sau kontinuerlig.

Hun har for tiden kull med Billy. Les mer om det her


ASK

FAN NO54640/12. Født 28.02.15 
Parringsvalp etter Maico, Randi Alvseikes Queen er mor. Meget trivelig og enkel liten herremann. Spennende å følge han fremover!


GIN

Parringsvalp fra Vidar Tangeland e Maico og Floss

Om Gin sier Jaran at hun i skrivende stund er svært lovende. Av egenskaper må jeg si hun er svært avbalansert, samtidig som hun aldri gir seg. Veldig fine utganger, jeg tror det kommer til å bli en god finalehund. Hun elsker å parrere sau, svært lydhør og stilig. Akkurat min type hund, har fremtiden foran seg og skal være med som Nursery hund til vinteren 2015/2016.


KELLY

Kelly e 

Kelly

 


FREIDIG

RODRIGUEZ

LYKKE

Comments are closed.